Ordförandebrev juni

Annorlunda, är kanske det ord som bäst beskriver den tid vi lever i nu. Förutom allt hemskt som corona/covid 19 har fört med sig har golfen i hela Sverige fått ett rejält lyft. Det betyder att det mest anmärkningsvärda och positiva annorlunda för oss i Flens GK är att det har varit massor med golfare ute på vår fina bana, såväl vardag som helg. Vi har också nya medlemmar som vi hälsar välkomna och nybörjar- och medlemsträningen med Johan pågår för fullt.

Tyvärr har vi haft och förmodligen fortfarande har, problem med bollarna vid rangen. Några av problemen: massor med bollar har försvunnit (troligen har de tagit sig utanför länsen i blåsten) och bollmaskinen har hakat upp sig, ibland på grund av att man lägger i polletter istället för mynt. Som alla förstår är det såväl intäkter som går förlorade som att det skapar irritation när det här strular.  Naturligtvis jobbar vi på att lösa alla problem. Vi plockar de bollar som finns och några alerta medlemmar kommer att åka ut och leta bollar i runt omkring i sjön. Vi har också beställt och fått nya bollar och översyn av länsen görs.

Som ni har noterat har vi obemannat i kiosken i år. Det beror på att vi inte har fått sommararbetande ungdomar genom kommunen och att våra äldre medlemmar som brukar bemanna kiosken i helgerna inte kan göra det på grund av corona. Tyvärr har vi drabbats av stölder kvälls- eller nattetid vilket gör att vi måste plocka in allt när personalen går hem på eftermiddagen.

Jim kommer äntligen loss ifrån Skottland och räknar med att anlända till Flen under veckan efter midsommar.

Glädjande är att tävlingsverksamheten kommer igång igen, men med restriktioner. Alla restriktioner i övrigt fortsätter att gälla: Flaggan får inte lyftas, inga krattor i bunkrarna – vi har infört en tillfällig lokal regel att man får placera bollen inom en klubblängd i bunkern eftersom det förekommer djupa skoavtryck (man ska ändå försöka släta ut sina avtryck med skon eller klubban) se anslaget tillfälliga regler i klubbhuset så att du vet vad som gäller. Och vi håller förstås avstånd och stannar hemma om vi känner oss krassliga. Senior, dam- och herrgolf har ju pågått med restriktioner och troligen blir det samma upplägg säsongen ut. Om det blir förändringar så kommer det att meddelas.

Glädjande är även att Stefan i restaurangen troligtvis kommer att få efterlängtat alkoholtillstånd i nästa vecka!

Jag vill så här avslutningsvis återigen påminna om att det är vi, alla medlemmar som genom Flens GK äger anläggningen med bana och fastigheter. Det betyder att det är vi, alla medlemmar och inga andra, som är de som kan få anläggningen att blomstra, naturligtvis tillsammans med vår personal. Vi är många som helt ideellt bidrar på olika sätt. Nu söker vi dig som vill och kan komma med i gänget. Just nu är det trimning av diken och kanter mot hinder och stenar samt beskärning av vass som står på agendan. Hör av dig till Göran 073-0232964 eller Helena 070-3264386 Eriksson. Det går också bra att höra av sig till mig 072-2108882 med tankar och idéer.

Så ser vi fram emot en annorlunda sommar med mycket golf!

Mvh

Monica