Ordförandebrev april

Vilken tur att vi har golfen i dessa märkliga tider! Och att vi, till skillnad från hur det är i många andra länder, får spela golf. Då är det förstås oerhört viktigt att vi sköter oss så att vi inte riskerar att myndigheterna ändrar sig.

Det är verkligen glädjande att se att vi är så många som tar tillfället i akt och går ut och spelar. Jag brukar roa mig med att räkna antalet bokningar per dag! Det betyder också att det kan bli lite trångt på banan, vilket vi inte är riktigt vana vid, och då är det förstås extra viktigt att vi, förutom coronarestriktionerna tänker på de vanliga uppförandekoderna som gäller för golfen. Vi har noterat att det behövs påminnelser så läs nedan.

Shop och reception öppnar med reducerade tider på grund av att vi håller nere bemanningen något. Jim sitter fortfarande fast i Skottland, men förhoppningen är att han ska kunna komma i slutet av maj. Emma Rasmusson kommer att dela sin tid mellan receptionen och restaurangen och i övrigt tar Marcus hand om allt så det är tufft för honom. Jukka finns på plats i kansliet. Johan Thorell tar hand om all träning och jobbar även på banan. Kiosken öppnar, men är tills vidare obemannad. Och en massa frivilliga krafter jobbar på så allt är under kontroll även om det är tufft.

När det gäller städning så gäller det att vi alla hjälps åt att hålla snyggt där vi kan och inte smutsa ner i onödan. På toan kan man göra som på flyget – torka rent med sin pappershanduk i handfatet och sedan på golvet om det har droppat (herrarna). Och tvätta och sprita händerna. Under den här perioden ber vi våra hemmaspelare att inte använda duscharna i klubbhuset så blir det lättare att hålla rent och undvika smittspridning.

Gällande träning och nybörjarkurser är vi priviligierade så till vida att vi har två instruktörer, Jim vår mångårige pro, och Johan som nu går andra året på sin högre tränarutbildning. Jim sitter som sagt fast i sitt hem och under tiden tar Johan hand om all träning. Inom kort kommer information på hemsidan om nybörjarkurser, träning för juniorer (börjar den 5 maj), grupp och enskild träning. Vi har redan avverkat två nybörjarkurser och efterfrågan är stor så det blir minst en till i maj, den första den 11 maj, nu till ordinarie pris.

Den 2 maj är det greppbytardag mellan 10.00 – 14.00 nere vid rangen. Golfäventyret är redan igång. Glada nyheter är att juniortävlingar nu är tillåtna.

Seniorgolfen startar som planerat den 29 april och damgolfen den 4 maj med restriktioner som har meddelats. Herrgolfen kör igång den 6-7 maj. Och som bekant är alla klubbtävlingar inställda.

Viktigt nu att vi ser till att gynna vår egen verksamhet, vi vet inte hur säsongen utvecklas, kommer vi få arrangera tävlingar, får vi intäkter genom greenfee, hur går det med sponsringen, ja, frågetecknen är många. Flera golfklubbar har permitterat anställda, men vi har en väldigt låg bemanningsgrad så det finns ingen möjlighet att minska den planerade bemanningen på banan.  Med tanke på tillströmningen av nya golfare och antalet spelare på banan så kanske allt utvecklar sig riktigt bra, vem vet? Vi håller kontinuerlig koll på verksamheten. Och så har vi ju fått en suverän krögare, Stefan, som ger allt för att vi ska få god mat och trivas!

Och nu kommer här lite komihåg/tjat på förekommen anledning: Tänk på att: alltid laga ditt nedslagsmärke på green, alltid lägga tillbaka uppslagen torva, spela effektivt och ha en blick bakåt och släppa igenom bakomvarande parti om det uppstår väntan, alltid vara högst 4 spelare i varje boll. Fimpar och snuspåsar tar du hand om själv. Rökning är enligt lag förbjuden inomhus, på utomhusserveringar och vid entréer. Man får helt enkelt gå en bit bort från klubbhuset (eller varför inte försöka ta tag i det där med att sluta, vilket är en särskilt bra idé i dessa tider). Och naturligtvis ha koll på om det finns arbetare på banan och invänta signal från dem innan du slår. Som bekant får vi inte använda krattor i bunkrarna just nu men det gäller fortfarande att vi ska snygga till efter oss fast nu med fötterna eller klubban. Och som sagt, noggrant följa de restriktioner som gäller under coronapandemin – håll avstånd (är lite dåligt ibland), tvätta och sprita händerna ofta, håll dig hemma om du känner dig det minsta dålig. Och tvätta händerna!!!

Håll koll på hemsidan och Facebook där uppdateringar kommer om vad som gäller.

Njut av friheten på golfbanan!