Ordförandebrev mars

Ingen kunde väl föreställa sig att världen skulle kunna förändras så snabbt. Nu är det bara att göra allt för att så fort som möjligt få framtidstro och glädje tillbaka. Där har vi golfare i alla fall ett visst försprång genom att golfen är en utomhusaktivitet. Och att golf är hälsofrämjande. I många länder är golfspel förbjudet under coronapandemin. I Sverige är det än så länge tillåtet dock med restriktioner. ”Coronaviruset ger uppsving för golfen”, läser vi i media, ”social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel.” Banan öppnar den 1 april. Kolla hemsidan vad som gäller.

  • Vi måste nu tänka på att hålla oss friska och att möjliggöra att vi kan spela golf även under rådande omständigheter. Svenska golfförbundet går kontinuerligt ut med information som också finns påhttps://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/ och vi håller oss förstås uppdaterade. Det betyder i nuläget att vi kan spela golf men med några restriktioner. Vi bör inte samlas i stora grupper, vi ska tänka på att hålla avstånd och ha god hygien. Och vi får inte lyfta flaggan och inte byta scorekort. Att hålla oss hemma och visa hänsyn till andra om vi känner oss hängiga är väl egentligen så som vi bör göra utan hotet från coronaviruset. Men nu är det extra viktigt. Nu har det också kommit restriktioner när det gäller tävlingsspel, i första hand perioden 30 mars-30 april. Vi får ta ställning till hur vi hanterar det.
  • Banan öppnar den 1 april. Vi håller dock receptionen/shopen stängd tills vidare. Obs! Alla ronder mellan 06.00 och 18.00 ska förbokas via GIT eller via telefon på 0157-157 70. Vet du inte hur man gör när man bokar i GIT fråga en kompis eller kanslipersonalen. Eventuella greenfeegäster kan betala via swish eller kontant genom att lägga pengar i kuvert som stoppas i svarta brevlådan.
  • Kanslipersonalen är på plats men vi håller dörren stängd. Har man den minsta känning av symtom som kan likna covid19 ska man stanna hemma. Vill man komma i kontakt med kansliet går det bra att maila info@flensgolfklubb.seeller ringa 0157-157 70.
  • Seniorgolfens och damgolfens upptaktsmöten ställs in. Mer information kommer.
  • Vår nya krögare, Stefan, får tyvärr börja i en rejäl uppförsbacke. Han är dock vid gott mod och ser samarbetet med oss i ett långsiktigt perspektiv. Mer information kommer.
  • Jim sitter fast i Skottland och vi vet inte när han kan komma. Viktigt nu att vi är på tårna och erbjuder nybörjarkurser i samband med att det kommer en ny Grönt kortutbildning och att golfen fortfarande tillåts vilket kan betyda att fler kan tänka sig att börja spela. Vi går därför ut och erbjuder nybörjarkurs med aprilrabatt som Johan Thorell tar hand om, anmälan till kansliet. Johan erbjuder även golflektioner, kontakta honom på johan.thorell.golf@gmail.com. Förhoppning är att Jim kan komma under våren och då går vi ut med ny information.
  • Det är inte bara på banan som våra ideella krafter har jobbat i vinter. Vi har fått nya toaletter inklusive installation skänkta av Mählqvist rör. Därtill klinkers på golven skänkta av Edlunds Bygg som pappa Östen Edlund lagt in (inte alla seniorer som kan krypa omkring på golvet och sedan dessutom ta sig upp igen!). Stort tack för det och tack till alla andra som har fixat allt annat så att det är fräscht och fint där och i restaurangen! Tack också till alla som kom när vi hade vår städdag, det snabbade på öppnandet av banan.

I dessa dystra tider är det extra härligt att kunna längta och njuta av vår fina bana med Agneta Riddars video från förra sommaren. Finns på vår hemsida. Klicka på länken ”Följ med ut på banan” och sedan i texten under bilden på Facebook. Eller titta direkt på facebook.

Var rädda om er!

/Monica Falk