Ordförandebrev februari

Visst blåser det snålt lite då och då och det är inte alltid så lockande att bege sig utomhus, men våren och sommaren nalkas och därmed golfsäsongen 2020.

Förts en rättelse från brevet som gick ut med fakturorna – klubbresan blir i juni och inget annat! Närmare bestämt den 4-5 juni. Mer information kommer på hemsidan.

Och så ett mycket positivt besked – vi har fått nya krögare! Det är Per på Malmköpings Värdshus som tillsammans med sin kollega Stefan tar över restaurangen. Vi har i skrivande stund inte signerat kontraktet så mer information kommer. De är varmt välkomna och vi får förstås alla hjälpas åt så att de vill stanna kvar flera säsonger.

Kommittéerna jobbar för fullt även under vintern.
Tävlingskommittén (samordnare Gunilla Hedberg) har lagt ut tävlingsprogrammet på hemsidan så nu är det bara att planera sommaren efter det. Det är inte bara roligt att tävla och träffa trevliga spelare i bollen man går i, tävlingsavgifterna är också en viktig inkomstkälla för klubben eftersom våra tävlingssponsorer står för priserna. Så kom igen nu alla som inte vågar eller vill tävla och alla andra som har förstått tjusningen med det hela!

Marknadskommittén (ordf. Maria Sturén) har, förutom att planera vår klubbresa fokus på mässan Bygga, Bo, Hälsa som sker lördagen den 25 april på Hammarvallen. Och så har alla sponsorer vars avtal ska förnyas fått besök. Och – till er alla – kommer ni på någon potentiell sponsor så ta kontakt med kansliet, Ingegärd Branting eller mig.

Seniorkommittén (ordf. Bengt Andersson) bjuder in till upptakt den 7 april och Damkommittén (ordf. Lena Hagelberg) den 14 april. Kolla på hemsidan för mer information.

Utbildningskommittén (ordf. Anders Bjurevall) planerar för fullt med anledning av den nya Grönt kort utbildningen och annat.

Bankommittén (ordf. Mattias Gustafsson) har sett till att vi har hyrt en grävmaskin som vår egen Lars Flink har grävt och dikat ut på olika ställen med på hela banan. Förbättringar och förändringar har skett lite här och där som ni kommer att upptäcka när ni äntligen får komma ut igen. Det har också diskuterats en förändring på hål 17, men det kommer inte att hända något i år – kanske något prova-på alternativ för att testa idéerna, men det återkommer vi i så fall om.

Barn- och ungdomskommittén (ordf. Emma Rasmusson) har redan satt igång inomhusträningen för de minsta och även juniorerna tränar i vår nya inomhusstudio. Se nedan.

Servicegruppen under ledning av Göran Eriksson och Alf Andersson och Helena Eriksson (damerna) är de som mest har varit i farten som vanligt. Det skulle ta hela ordförandebrevet i anspråk om jag skulle räkna upp vad de har gjort så det får ni själva upptäcka! Och de håller fortfarande på förstås!

Spännande nyhet! För att komma i form inför säsongen så kan man numera träna i vår träningsstudio uppe på annexet i den sk. ”Ladan”. Där har Johan Thorell med hjälp av några händiga medlemmar r inrett en träningsstudio. Kolla hemsidan för mer information.

Och vill man gå ut på banan så finns ju våra vintergreener att spela tills vi äntligen öppnar banan när väder och vind tillåter!