Ordförandebrev oktober

Oj, så fort det gick! En fantastisk golfsommar har det varit och mycket golf har det spelats såväl av oss hemmagolfare som av greenfeegäster från olika håll och kanter! Mycket beröm har östs över oss när det gäller banan. ”Jag måste bara komma in och berömma er bana, den bästa jag har spelat i sommar” sa en gästspelare när jag råkade stå i entrén. ”Era greener är ännu bättre än Katrineholms”, sa en greenkeeper på besök. Ja, det är bara några röster och jag hoppas att alla vi hemmaspelare förstår att uppskatta det jobb som läggs ner av våra banarbetare med banchef Andreas i spetsen och också är stolta över vår fina bana.

  • Det är många delar som behövs för att vi ska kunna hålla den standard vi har. En del är att vi har tagit på oss att sköta rastplatserna vid Stenhammar skans. Det inbringar goda intäkter. Men det innebär också att vi måste vara där varje dag året runt. Under säsong sköter banpersonalen om det alla dagar. Under vintern sköter de om det under vardagarna och Mattias Gustavsson på lördagarna, men nu behöver vi hjälp av frivilliga när det gäller söndagarna. Det är inte så svårt och det tar inte lång tid, säger Mattias. Intresserade kan ta kontakt med mig eller kansliet så får ni veta mer.
  • Jussi som jobbat i reception och kansli går nu vidare till andra uppdrag och vi tackar för den tid han har varit hos oss och önskar honom lycka till.
  • Som ni säkert vet har Svenska Golfförbundet sålt tidningen Svensk Golf till Egmond förlag. Till och med nummer 3 2020 ingår tidningen i den avgift som vi betalar till Svenska golfförbundet men sedan blir det en prenumerationstidning. Vi erbjuds nu som medlemmar i Flens Golfklubb att prenumerera för resterande 6 nummer 2020 till en summa av 239 kr (ordinariepris 399). Klubben får 40 kr per prenumeration så det är förstås bra om det blir många prenumeranter. Man anmäler sig själv på https://www.dintidning.se/SG9621
  • Ni som hyr skåp tänk på att tömma dem. Visserligen kommer dörren att vara stängd men såväl tjuvar som möss kan lätt ta sig in.
  • Damerna bjuder nu även in herrarna till Golfjympa med Lena Hagelberg onsdagar kl. 16.30 – 17.30 i det s.k. bordtennisrummet på Hammarvallen. Anmäl dig till Lena på messenger, mail eller telefon hagelberg@edu.flen.se  tel. 070-4411062. Blir vi många byter vi lokal. Kostnad: 100 kr/termin.
  • Lika bra att påminna om Årsmötet som går av stapeln den 18 januari 2020. Mer information kommer.

Stort TACK till våra ideella krafter som jobbar och står i på olika sätt så att vi alla kan njuta av vår fina anläggning! Ni är guld värda (och kul har vi också!). Alla är förstås välkomna och nu under vintern är det som vanligt samling kl. 9.00 vid maskinhallen om man vill vara med i servicegruppen.  Och så var det rastplatserna också – se ovan.

Färgglada hösthälsningar från ordförande Monica