Ordförandebrev april

Nu är vi igång igen! Banan, rangen och receptionen är öppna och för trettionde året kan vi nu åter ut och golfa på vår fina bana! Ja, det är hela trettio år sedan de första nio hålen stod klara för golfspel. Då fanns varken nuvarande 8:an, 9:an eller 11.an tom 17. Nuvarande 10:an var hål 8 och hål 18 var hål 9. Så klart ska vi fira det på olika sätt! Vi börjar med ett jubileumserbjudande:

Vi firar med att erbjuda dekalerna som kan sättas på bilen, golfbagen eller var helst ni vill, till halva priset dvs. 250 kr! Finns att köpa i receptionen. Vi ska förstås visa och var stolta över att vara medlemmar i Flens golfklubb! Ger också lite välbehövligt klirr i kassan!

Planerat är också ett firande 1 juni med golfspel och fest. Mer information kommer.

Lite nyheter:

  • Restaurangen öppnar 25 april.
  • Så klart vill vi ha fler medlemmar och snart drar Jim igång nybörjarkurserna så tipsa alla släktingar, vänner och bekanta Dessutom är det förstås läge att förbättra vårt eget spel så kontakta Jim för en eller ett par lektioner. Den 1 maj är det traditionell damträning med Jim, kul och lärorikt! Anmäl dig till kansliet. Demodag med Ping blir det 19 maj kl. 10-14. Och kolla i shopen för där finns det massor att lägga pengar på.
  • Sörmalandssvingens samarbetsklubbar är i år Jönåker, Kiladalen, Trosa och Grytsberg. Halva greenfeepriset för alla fullbetalande medlemmar – se hemsidan för mer information.

Det kommer att erbjudas Aftergolf på restaurangen efter fredagarnas golfrunda. Då kan man också ta med en kompis, som ännu inte har grönt kort, ut på banan. Mer information kommer.

  • Företagsgolf kommer vi att satsa aktivt på. Det är vår medlem Johan Thorell, som nu går utbildning till pro, som tillsammans med kansliet ansvarar för det. Så välkomna alla samarbetsföretag (och naturligtvis alla andra företag!) att komma ut med personal och kunder för trevliga aktiviteter och förtäring på restaurangen. Kontakta kansliet på 0157-15770 eller på mail info@flensgk.se
  • Barnkalas med Golfäventyret är också något vi diskuterar.
  • Juniorerna börjar sin träning den 5 maj kl. 13.00 och Golfäventyret för de minsta pågår enligt schema.
  • Tyvärr får vi inga sommararbetande skolungdomar i år så kiosken blir obemannad i veckorna och på helgerna får vi själva stå där enligt schema.
  • Synpunker på banans öppnande har vi fått. Det är bankommittén och banchefen som utifrån väder och vind och banans status beslutar om det. Med de insatser i form av noggrann planering av åtgärder för att förbättra banan, där greenerna har haft största prioritet, stora investeringar i maskiner med hjälp av medlemmars och företags investeringar i Maskinfonden, banpersonalens professionella arbete och en massa ideellt arbete är det viktigt att vi är rädda om banan och fullföljer våra planer till gagn för banans långsiktiga utveckling. Tyvärr fick vi, som så många andra anläggningar, bakslag förra året på grund av vädret och i vårt fall även fibergrävarnas schabbel. Men nu är grunden lagd för fortsatt positiv utveckling och när jag pratar med Svenska golfförbundets bankonsulent, Carl-Johan Lönnberg, som har mångårig insikt och kunskap om vår bana, är han djups och ärligt imponerad över den utveckling som skett de senaste åren under vår banchef Andreas ledning. Och undrar ni över något är det bara att kontakta Andreas.
  • Vi har nu en idé och det är att bjuda in medlemmar och andra som stödjer vår klubb att satsa i en Jubileumsfond där pengarna oavkortat går till banans utveckling. Man kan då sätta in en helt valfri summa på konto 702-1983 och ange Jubileumsfonden och ditt namn. I första hand är insamlade pengar tänkta att användas till inköp av zeolite (googla gärna på ordet!) att läggas på greenerna. Och sedan får vi se vad det räcker till.

Och så hoppas vi på en riktigt fin golfsommar med många härliga rundor!  Det har hänt massor runt banan i vinter med hjälp av våra frivilliga krafter så se er omkring när nu går ut och spelar! Och så ska vi förstås vara med och spela våra trevliga tävlingar med början den 5 maj då vi spelar Kuriren-Cup.