Ordförandebrev mars

När Marcus hade semester blev det inget mailutskick av februaris ordförande brev, däremot ligger det på hemsidan. Så här kommer marsbrevet med lite samma information som i februari och med några aktuella tillägg

I februari hoppades jag på en tidig golfsäsongsstart men så blir det tyvärr inte. Banchefen Andreas har plogat bort snön på greenerna och idag den 21 mars skiner solen men den snö som täcker banan kommer nog att finnas kvar ett bra tag. Så svingen får vi testa hemma i vardagsrummet eller boka en resa till något varmare land. Men vi kan i alla fall konstatera att det våras för golfen. Andelen golfare ökar i hela Sverige och nu är ju golfen godkänd för friskvårdsavdraget. Det är stort!

För oss på Flens GK kan vi notera att den positiva utvecklingen av banan fortsätter och med det lyft som maskinparken har fått genom nya leasingavtal ser vi fram emot ytterligare förbättringar. Vi investerar i år i en slipmaskin så att våra många aggregat ska få sig en regelbunden omgång vilket kommer att vässa banan ytterligare. Runt banan har det hänt otroligt mycket i vinter, du får själv se och uppleva det när du kommer hit igen! Stort tack till alla som har jobbat med det!

Under 2017 fick ni medlemmar möjlighet att utvärdera vår klubb genom Svenska Golfförbundets enkät ”Players first”. I stort sett fick klubben och anläggningen fina omdömen. Där man ser ett behov av utveckling är området kring klubbhuset med parkeringen och övningsområdet. Vi i styrelsen är väl medvetna om det och kommer att titta på vad vi kan göra. Vi kommer att försöka söka bidrag från olika håll för att möjliggöra de idéer som finns. Välkommen med synpunkter! Se även längst ner.

Mina personliga önskemål inför säsongen: Fler deltagare i våra tävlingar, fler som utvecklar sin golf i samarbete med Jim, bättre lönsamhet i kiosken, fler som går nybörjarkurser, fler medlemmar, fler greenfeegäster och fler samarbetspartners. Varför då – jo, för att fler ska upptäckta golfens tjusning och framför allt Flens GK – man blir lätt lite nördig!

Lite att tänka på:

 • Fina broschyrer finns att hämta på kansliet så att ni kan motivera vänner och bekanta att bli medlemmar eller att spela hos oss. För att inte tala om vilka roliga företagsevent vi kan erbjuda!
 • Jim har börjat packa och anländer till Flen i början av april. Det här med att ta golflektioner är faktiskt att rekommendera! Vi är flera som kan vittna om det.
 • Vi deltar som vanligt i Flens företagsmässa vid Hammarvallen som i år blir lördagen den 28 april. Det är ett kul och välbesökt arrangemang så ta en sväng dit.
 • Golfens Dag blir i år den 26 maj. Då blir det golfäventyr för de minsta, prova-på och träningsgolf med Malin Landehag, pro på Nyköpings GK, för flickor inom ramen för Golftjej Södermanland. Och Gröngölingsgolf där du bjuder in en icke-golfande vän som tillsammans med dig eller någon annan får prova på golf i en lekfull tävling, premiär för Blåbandettävling för killar och gubbar med mera. Välkomna alla att vara med och att komma med idéer. Mer information kommer förstås.
 • När årsavgiften är betald kan alla som har en arbetsgivare som godkänner golfen som friskvård få ett kvitto på det belopp som var och en har rätt till. Kontakta kansliet om det.
 • Spelrätter säljs nu såväl av enskilda som av klubben.
 • Kom ihåg att ange Flens GK om du spelar på Svenska Spel – Gräsroten gav oss 4500 kr 2017. Se svenskaspel.se/grasroten
 • Vill du sprida ut betalningen av årsavgiften går det bra genom att skaffa Moregolfkortet. På köpet får du en massa förmåner– se http://moregolf.golf.se
 • Stödja klubben kan du genom maskinfonden och genom att köpa dekal mm. Mer information på hemsidan och genom att fråga killarna på kansliet.
 • Fullbetalande medlemmar med spelrätt, ungdomar upp till 25 år och tillsvidaremedlemmar får även i år spela på halv greenfee alla dagar i veckan på våra samarbetsklubbar i den s.k. Sörmlandssvingen – Jönåkers GK, Kiladalens GK, Trosa GK, Stallarholmens GK, Strängnäs GK och Grytsbergs GK. Kan förstås inte kombineras med andra rabatter.
 • Vi har startat ett samarbete med Lydinge Resort, en golfklubb i Helsingborg som inviger ett golfhotell med gym & relax i april.

Nu behövs alla goda krafter som finns i klubben när vi söker bidrag för att uppgradera anläggningen! För att erhålla bidrag måste en viss andel ideellt arbete räknas in. Och vi är redan många som kommer att bidra men vi vill gärna bli fler, gäller både enskilda som företag. Hör av dig till mig!

Är du arkitekt eller har du på annat sätt skaffat dig erfarenhet av att rita hus och lokaler så kontakata mig på direkten innan vi hinner kontakta någon externt!