November 2017: “Dags att vintergolfa!”

Nej då, golfsäsongen är inte över! Det går utmärk att ta en vintergolfrunda, visserligen med vintergreener och bärbag, men svingen och konditionen kan vi hålla levande tills banan öppnar säsongen 2018!

          I full fart med årsbokslut och andra förberedelser inför årsmötet (den 16 december kl. 11.00 i Skjortan) kan vi konstatera: 2017 var ett bra år. Dåligt väder i början och i slutet på säsongen vägdes upp av en fin sommar (för golfspelare!).

 Banan fortsätter att utvecklas positivt, helt enligt banchefen Andreas och bankommitténs planering, styrelsens prioriteringar och med hjälp av maskinfondens tillskott i kassan. Vi har fått såå mycket beröm av våra greenfeegäster! Och våra medlemmar också, förstås!

Restaurangen fick inget alkoholtillstånd, vilket var att stort dilemma för såväl Loi som för klubben, men maten var god och prisvärd.

 Många tävlingar arrangerades av tävlingskommittén (som önskar fler tävlande till nästa år).

Ett stort antal nya medlemmar har vi välkomnat efter Jims nybörjarkurser. Fadder och Kom-igång-golfen är populära och välbesökta.

 Barn och ungdomsverksamheten fortsätter att utvecklas positivt.

 Seniorgolfen slog nya rekord.

 Damerna vann seriespelet igen!

           Att vi är på rätt väg vittnar Svenska Golfförbundets enkätundersökning Players 1st om.

 Där har ni medlemmar fått möjlighet att lämna era omdömen om verksamheten. Vi får fina omdömen på alla plan och ligger på 40 – 60 plats av 309 klubbar i alla kategorier som har utvärderats. Övergripande konstaterade vår klubbrådgivare, Anders Hammarström, som redovisade undersökningsresultatet: Medlemmarna trivs. Mer information får ni på Årsmötet.

           Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag, är Ingemar Stenmarks klassiska uttalande.

 Nu har vi alla möjlighet att få mer tur! Vi har förhandlat med Actic på Hammarvallen i Flen och som medlem i Flens GK får du 20% rabatt på årsavgiften. Du betalar 215 kr/mån med en bindningstid på 12 månader. Du kan också betala allt på en gång, 2580 kr. Du får då ta del av alla aktiviteter av olika slag som Actic har, träning på egen hand samt bad.

 Även Friskis & Svettis erbjuder oss aktiviteter. Under november och december får vi prova på alla deras pass för totalt 100 kr/person och blir då också medlemmar 2017. Finns det intresse  får vi ett nytt erbjudande i januari. Se http://flen.friskissvettis.se/

 För barn och juniorer har vi pass på Lötenskolan på söndagarna. Mellan 10-11 är det golfäventyret och mellan 11 – 12.30 är det aktiviteter för juniorerna.

 Vi har startat ett samarbete med en Lydinge Resort, en golfklubb i Helsingborg som inviger ett golfhotell med gym & relax i April.

 Vi välkomnar deras medlemmar till oss och vi får erbjudanden från dem. Nu erbjuder de GOLFPAKET med logi, del i dubbelrum, 2 x Greenfee, 2-rätters middag, Frukost inkluderat 1.629,-/person Vardag 1.889,-/person Helg Boka tidigt erbjudande: 100,- rabatt om du bokar innan 31 dec 2017.

          Som vanligt kan årsavgiften delbetalas genom att sätta in 1500 på bankgiro 702-1983 innan årsskiftet. Kom ihåg att ange ditt namn.

           Om man vill veta mer om vår klubb är det ett ypperligt tillfälle att komma på årsmötet!

 Det är inte lätt att förstå vad som krävs för att driva en golfanläggning och alla dess verksamheter. Vi äger ju numera banan med fastigheter och allt och det ställer helt andra krav på oss än när familjen Bånge var ägare. På årsmötet får du veta vad din årsavgift går till. Några exempel: Personallöner, leasingavgifter = maskiner, el (ca 200 000 kr – vi tittar på möjligheten att gå över till solel), gödning och olika medel för banan, renovering och underhåll av bevattningsanläggningen och fastigheterna (nytt tak på maskinhallen ca 200 000 kr 2017), bollar till rangen, städmaterial och ja, till och med toapapper! Som sagt, kom till årsmötet så får du veta mer!

           Våra partners.

 Sponsorer eller partner? Vi väljer att betrakta de företag, som på olika sätt medverkar till att vi kan utveckla anläggningen, som våra samarbetspartners. De syns på vår hemsida under rubriken Partners. När vi medlemmar behöver en produkt eller service av något slag vet vi vilka vi ska vända oss till i första hands, förstås de som stödjer Flens GK!

           Eldsjälar.

  Vi som brinner för vår fina anläggning och jobbar och står i med olika saker är många! Vill du bli en del av gänget kontaktar du mig eller kansliet. Belöningen blir att får vara del av ett glatt gäng, få utlopp för idéer, kreativitet och energi och se resultat. I övrigt utgår inga gratifikationer förutom att få åka på en golfutflykt under sensommaren/hösten. Men vi har kul! Det skulle vara jättebra att få veta vilka kompetenser som finns i klubben. Tidvis har vi behov av olika kompetenser som arkitekter, byggare, jurister, data- och webkunniga, filmare, säljare, mm. Kliv ut ur garderoben och tala om vad du kan och vill bidra med – jättebra att ha en bank av personer som vi kan kontakta vid behov! Och kolla Eskilstuna-Kuriren 2017-11-08 och läs om vårt fantastiska servicegäng med Göran Edlund som samordnare!

 

/ Monica Falk, ordförande. Kontakt: monica.falk@telia.com eller 072-210 88 82