Rekordår för seniorgolfen

Seniorgolfen är slutspelad för i år och vi kan se tillbaka på en säsong som varit ovanlig på många sätt.

Vi har fått rätta oss efter coronarestriktioner men ändå lyckats genomföra tävlingen, om än i annan form än vanligt. Bland annat har det inneburit individuell bokning och val av spelpartner. Det har fungerat även om det sociala umgänget och möjligheten att få spela med nya golfvänner blivit lidande. Betalning med swish har fungerat bra och likaså hantering av scorekort. Registrering av resultaten har skötts med den äran av Gunilla och Tom Erik, vilket vi är mycket tacksamma för.

Att golfen i hela landet haft ett uppsving år 2020 gäller även hos oss och seniorgolfen är inget undantag. Vi har haft rekordstort antal deltagare, totalt 1 822 starter och ett snitt på 82 spelare per omgång. Rekordet är 91 deltagare en enskild rond. Våra damer har varit starkt bidragande till detta och de har även varit framgångsrika när det gäller spelet och härjat vilt i resultatlistorna.

A-klassen vanns av Agneta Wagneryd före Tom Erik Hedberg och Göran Edlund och i B-klassen segrade Bernt Carnesten före Lennart Lundkvist och Ingegärd Branting

Eclectic-tävlingen vann Jukka Lamminmäki.

Som avslutning på seniorgolfen, den 7 oktober, spelades en 3-manna scramble och i det fina vädret vann lag Mona Finnman, Staffan Schmidt och Åke Karlsson. Efter lunchen, med Corona avstånd, fick det segrande laget sina välförtjänta priser. Till slut konstaterades att tack vare det rekordstora deltagandet i årets upplaga har seniorgolfen bidragit med 36 440 kronor till klubbens verksamhet.

Golfsäsongen ser ut att kunna sträcka sig även över större delen av vintern så fortsätt att spela på vår vinterbana som är i fint skick, tack vare goda insatser av Andreas och hans mannar. Vår duktiga servicegrupp är också flitigt i elden och deras insatser förhöjer helhetsintrycket av hela vår anläggning.

Men kom ihåg att titta på bollen och svinga lugnt!

Bengt Andersson
Ordförande seniorgolfen

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Tävlingskalender

Här kommer 2023 års uppdaterade tävlingskalender.
Välkomna med era anmälningar.
De sitter även som anslag i klubbhuset.

Medlemskap 2023

Vi känner att trivseln bland både medlemmar och gäster är stor hos oss och vi hoppas och tror att det beror på en både vänlig och

Dressning greener

Imorgon eftermiddag (onsdag 3/5) kommer greenerna få sig en sanddressning. Så fort vi har borstat ner sanden så kommer det inte att märkas särskilt mycket.